A VII-a ediție a simpozionului internațional Mehedinți – istorie, cultură și spiritualitate

Episcopia Severinului și Strehaiei desfășoară în perioada 12-14 mai 2014 mai multe acțiuni religioase, culturale și artistice, sub genericul Mehedinți – istorie, cultură și spiritualitate – ediția a VII-a. Manifestările culturale sunt prilejuite de proclamarea de către Patriarhia Română a anului 2014 ca fiind „Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii)” și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni” în Patriarhia Română.

Pe lângă aceste două teme, vor fi vizate și altele cu rezonanțe locale sau naționale: aniversări de personalități, parohii, mănăstiri, localități, 100 de ani de la moartea lui Carol I.

De asemenea, vor fi susținute și diverse comunicări de etnografie, folclor, istoria locului.

La acest demers științific vor participa ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, profesori de teologie, preoți cu preocupări istoriografice, istorici și specialiști în domeniu, profesori de discipline istorice, sistematice și practice de la facultățile de Teologie din țară.

Deschiderea oficială a simpozionului internațional va avea loc luni, 12 mai, a.c., Hotel Severin din Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți, începând cu orele 10.00, după cum ne-a transmis Cătălin Cernătescu.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente

„Umblați ca fii ai luminii!”

Cu ocazia aniversării a 16 ani de la întronizarea Patriarhului Daniel, Episcopul vicar patriarhal Paisie Sinaitul semnează un editorial despre „vocația de luminător” a Preafericirii Sale. „Umblați ca fii ai luminii!” (Efeseni 5, 8) Taina…