A VI-a ediţie a Adunării Tinerilor Creştini Ortodocşi din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

Începând de joi, 23 iulie, și până pe data de 26 iulie, Arhiepiscopia Iașilor organizează la Nemțișor ce-a VI-a ediție a Adunării Tinerilor Creştini Ortodocşi din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. În fiecare zi a taberei se va oficia Sfânta Liturghie, care va fi urmată de ateliere foto, origami, ateliere de gătit, tâmplărie, activităţi sportive, pelerinaje şi conferinţe. Pentru că se împlinesc 600 de ani de la aducerea Sfintelor Moaște ale Sfântului Ioan cel Nou la Suceava, tema întâlnirii tinerilor creștin ortodocși va avea tema „Un tânăr printre tineri.Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava – 600”.

În Poiana Nemţişor, aflată în vecinătatea Mănăstirii Neamţ, are loc în perioada 23-26 iulie a.c. cea de-a VI-a ediţie a Adunării Tinerilor Creştini Ortodocşi din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. La această întrunire vor participa peste 600 de tineri cu vârste cuprinse între 14 -30 de ani, în special din zona Moldovei, dar şi din alte regiuni ale ţării, precum şi tineri de peste Prut.

Tema ediţiei din acest an este „Un tânăr printre tineri.Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava – 600”. Vor fi organizate sesiuni de lucru – ateliere foto, origami, ateliere de gătit, tâmplărie, activităţi sportive, pelerinaje şi conferinţe. Invitatul special al taberei în acest an este părintele profesor universitar doctor Constantin Coman de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti.

Mai multe detalii despre eveniment a oferit pentru mmb.ro părinte protosinghel Nicodim Petre, coordonatorul Departamentului Tineret şi misiune în universităţi din cadrul Sectorului de misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor: „Am stabilit ca tema celei de-a VI-a Adunări de la Nemțișor din acest an să fie «Un tânăr printre tineri.Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava – 600», pentru că se împlinesc 600 de ani de la aducerea sfintelor moaște în Cetatea Sucevei de către domnitorul Alexandru cel Bun. Vom aduce în discuție tânărul sfânt ca model pentru tânărul de astăzi; vom trata subiectul mărturisirii și al putinței de a trăi o viață sfântă chiar și de la o vârstă tânără. În fiecare dimineață vom începe cu Sfânta Liturghie, la care vor da răspunsurile participanții, urmată de sesiuni de lucru – ateliere foto, origami, ateliere de gătit, tâmplărie, activităţi sportive, pelerinaje. Ziua de sâmbătă am declarat-o «Ziua portului popular», fiecare tânăr urmând să poarte măcar o cămașă tradițională. Pe data de 24 iulie va avea loc o conferință despre tema aleasă, care îi va ajuta pe tineri să-și aducă aminte de strămoșii lor care merită toată cinstea, să-i facă să realizeze că avem o identitate și că nu suntem ai nimănui și de niciunde”.

Comentarii Facebook


Știri recente