A treia ediție a activității educativ-catehetice ,,Liturghia copiilor” în Episcopia Tulcii

În cadrul proiectului educativ – național ,,Școala altfel. Să știi mai multe, să fii mai bun” în Episcopia Tulcii s-au desfășurat joi, 21 aprilie 2016, o serie de acțiuni religios-educative care au urmărit să apropie copiii din grădinițe și școli, de Sfânta Biserică și de valorile morale.

În biserica Parohiei Sfântul Gheorghe («cu ceas») din Tulcea, Sfânta Liturghie a darurilor mai înainte sfințite a fost săvârşită de Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii. Preasfinţia Sa a împărtășit aproximativ 300 de copii de la 3 grădinițe și 2 școli generale din municipiul Tulcea. Acțiunea a fost organizată de Sectorul învățământ și activități cu tineretul și se înscrie în activitățile programate pentru Postul Sfintelor Paști, pe de o parte, iar pe de altă parte în programul activităților dedicate Anului omagial al educației religioase a tineretului ortodox în Episcopia Tulcii.

“În cadrul slujbei, Preasfințitul Visarion a făcut și rugăciuni și cereri speciale pentru sănătate, pentru câteva cazuri de copii tulceni aflați în spitale pe patul suferinței. Dascălii și însoțitorii acestora au apreciat evenimentul de astăzi ca fiind un moment pe cât de solemn, pe atât de intim și de dorit a se repeta”,  a subliniat pr. Felix Neculai, consilier cultural și comunicații media.

Acțiunea a continuat la Centrul Eparhial unde cele două clase a V-a de voluntari de la Școala ,,Nifon Bălășescu” din municipiu, participante la ,,Liturghia copiilor”, au fost primite de Preasfinția Sa care a purtat discuții libere cu elevii şi le-a oferit iconițe și rechizite școlare.În încheiere elevii au susținut un moment retrospectiv-educativ și au recitat poezii dedicate Săptămânii Sfintelor Pătimiri și Învierii Domnului.

În perioada următoare alte clase de elevi tulceni sunt așteptate să pășească pragul Centrului Eparhial Tulcea.

Comentarii Facebook


Știri recente

Înălțarea Domnului la Paraclisul CMN | FOTO

Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat de Înălțarea Domnului, Sfânta Liturghie la altarul de vară de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu   Urmăriți-ne pe Instagram!