A răsunat primul clopot la Catedrala Mântuirii Neamului

Primul clopot montat în turla clopotniţă a Catedralei Patriarhale a răsunat miercuri, 24 octombrie 2018, pe Dealul Arsenalului, cu o lună înainte de sfinţirea lăcaşului de cult.

Montarea clopotelor pe structura metalică deja confecţionată şi amplasată în turla clopotniţă a Catedralei Mântuirii Neamului a început miercurea aceasta, după cum a declarat pentru Trinitas TV ing. Dan Dumitrescu.

Lucrările de pe şantierul Catedralei Naţionale au avansat mult în ultima perioadă. Muncitorii pregătesc în aceste zile turnarea plăcii de la cota + 45 din zona altarului, iar două dintre turlele mici sunt complet finalizate.

La Turla Pantocrator lucrările se află într-un stadiu avansat de execuţie ajungând la cota +91.

Slujba de sfințire a CMN

Sfințirea Catedralei Naționale va fi oficiată de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, duminică, 25 noiembrie 2018.

Sanctitatea Sa va fi singurul Întâistătător Ortodox care va oficia sfințirea Catedralei Naționale împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și cu ierarhii români.

Moaștele Sf. Andrei la București

Pe lângă obiectivul în sine și evenimentele legate de sfințirea lui, un alt motiv de pelerinaj la București în „Zilele sfințirii Catedralei” este acela al cinstirii moaștelor Sfântului Apostol Andrei.

Mâna Sf. Ap. Andrei, ocrotitorul Catedralei Mântuirii Neamului, va fi adusă de Mitropolitul Hrisostom de Patra din Grecia la București cu prilejul sfințirii lăcașului de cult.

Moaștele Ocrotitorului României vor fi așezate spre cinstire cu prilejul sfințirii CMN.

Patriarhul Ierusalimului va sluji la primul hram al CMN

Patriarhul Teofil al Ierusalimului va sosi în România după momentul sfințirii, pentru a sluji la primul hram, de sărbătoarea Sf. Ap. Andrei, Ocrotitorul României.

Sfânta Liturghie la primul hram al Catedralei Mântuirii Neamului va fi oficiată în data de 30 noiembrie 2018, de Patriarhul Teofil al Ierusalimului.

Foto credit: Alexandru Truşcă/Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”: Bucuria comuniunii între generaţii | VIDEO

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”, Bucureşti, Palatul Parlamentului, 7 decembrie 2021. Bucuria comuniunii între generaţii  Participarea Bisericii Ortodoxe Române la evenimente din agenda…