A murit părintele Mircea Basarab, personalitate importantă a diasporei din Germania

Trecerea  în veşnicie a părintelui Mircea Basarab, personalitate marcantă a diasporei româneşti din Germania, a fost anunţată marţi pe site-ul oficial al mitropoliei.

„În Marțea Luminată, Hristos Cel înviat l-a chemat la viața veșnică pe vrednicul Său slujitor Părintele Prof. Dr. Mircea Basarab, fondatorul Parohiei Ortodoxe Române „Naşterea Domnului“ din München și al Parohiei „Sf. Dumitru“ din Nürnberg”, se menţionează în mesajul semnat de Mitropolitul Serafim şi Episcopul vicar Sofian.

Părintele Mircea Basarab s-a născut la Sibiu, în 12 decembrie 1936.

Licenţiat al Institutului Teologic din Sibiu şi al Facultăţii de Filologie a Universităţii din Cluj-Napoca, în 1978 a obținut titlul de doctor în Teologie al Institutului Teologic din Bucureşti.

A fost profesor la Seminarul Teologic din Cluj-Napoca, de unde a plecat la München în 1974 ca bursier al Bisericii Evanghelice din Germania.

A predat de asemenea cursuri de Vechiul Testament la Universitatea din München.

„Acum când ne despărţim de Părintele Prof. Mircea Basarab, Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să-i ierte păcatele şi să-l odihnească cu drepţii în Împărăţia Sa! Veşnică să-i fie pomenirea!”, transmit ierarhii români din Germania.

Până la retragerea sa la pensie, Părintele Mircea a fost și consilier cultural al mitropoliei.

Foto credit: Mitropolia Germaniei

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…