A început proiectul Tabor: Cum se ocupă preoții de penitenciare de reintegrarea socială a deținuților eliberați

„TABOR” – Tradiție și Actualitate în Biserica Ortodoxă Română, proiectul dedicat reintegrării sociale a persoanelor private de libertate, a debutat în decursul lunii trecute la nivelul Patriarhiei Române.

Proiectul se desfășoară în baza unei colaborări dintre Patriarhia Română și Administrația Națională a Penitenciarelor.

Intrat în execuție începând cu data de 1 martie, proiectul presupune un proces de asistență care începe în penitenciar și continuă după eliberarea deținutului.

Prezent la Cercul pastoral al preoților de caritate din județul Prahova, organizat marți la Mănăstirea Pissiota, pr. Constantin Rădulescu, preot la Penitenciarul Ploiești, a vorbit la Trinitas TV despre procesul de asistență şi de incluziune socială a deținuților.

„Proiectul are două componente, una se desfășoară în penitenciar când este identificat beneficiarul, adică persoana privată de libertate, ce ar putea fi ajutată de comunitatea de proveniență, respectiv parohia, şi se realizează o consiliere în cadrul penitenciarului de către preotul capelan”.

Astfel, a explicat în continuare pr. Constantin Rădulescu, înainte de eliberare deținuții sunt recomandați centrelor eparhiale și parohiilor din care provin, urmând ca, ulterior eliberării să se alăture familiei și să fie incluși în comunitatea parohială.

„Această alăturare trebuie să fie pregătită din timp”, a mai explicat clericul.

Proiectul TABOR a fost conceput în anul 2019, ca inițiativă de includere socială a deținuților din penitenciare în comunitățile parohiale.

Foto credit: freepik.com


Știri recente