A început Concursul Lăudați pe Domnul!

Concursul Național de Muzică Eclezială Corală „Lăudați pe Domnul!”, organizat de Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române, a început. În acest an acesta se va desfășura pe mai multe etape, adresându-se unui alt segment de interpreți.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Pr. Constantin Pătuleanu, Consilier în cadrul Sectorului Teologic-educațional al Patriarhiei Române: ‘Concursul Național de Muzică Eclezială Corală „Lăudați pe Domnul!”, organizat de Patriarhia Română cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, se desfășoară în perioada 18 iunie – 27 octombrie în mai mult etape. Etapa eparhială va avea loc în perioada 3 – 17 septembrie, iar etapa mitropolitană se va desfășura între 1 și 15 octombrie, urmând ca etapa finală să aibă loc pe 27 octombrie 2012 pe Dealul Patriarhiei’.

Ca în fiecare an organizatorii și-au propus mai multe obiective. ‘Sperăm ca prin această acțiune muzica bisericească autentică să fie promovată, credincioșii să aibă acces la această muzică, compozitorii să creeze și să sporească patrimoniul cultural național, dar și universal de muzică bisericească autentică. De asemenea, să încercăm o coeziune în mijlocul preoților prin faptul că vor fi cumva adunați în activitățile acestea corale, iar lucrul acesta va spori comuniunea între preoți’, a mai spus Părintele Cons. Constantin Pătuleanu.

Câștigătorii vor fi recompensați pe măsura efortului depus. Regulamentul concursului se poate găsi pe site-ul oficial al Patriarhiei Române www.patriarhia.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente