A început Concursul Internaţional George Enescu

Concursul „George Enescu” a fost deschis sâmbătă seară, printr-un concert de gală, desfăşurat pe scena Ateneului Român.

Prima etapă a competiţiei a avut loc duminică, în cadrul Secţiunii de Violoncel, cu 54 de mini-recitaluri susţinute de violoncelişti din întreaga lume.

Recitalurile sunt disponibile gratuit pe festivalenescu.ro, între 30 august şi 4 septembrie, anunţă organizatorii.

Etapa de violoncel se va derula până în 3 septembrie, dată până la care publicul are acces la înregistrări pe site, iar juriul va evalua performanțele concurenților.

Rezultatele vor fi anunțate pe 4 septembrie, la ora 20.00. Doar 12 concurenți din cei 54 vor trece în a doua etapă.

În contextul agravării situației generate de COVID-19, echipa Concursului a făcut tot posibilul să păstreze și să transforme modalitatea în care se desfășoară ediţia actuală.

Astfel, Concursul, programat să se desfășoare între 29 august și 20 septembrie, a fost reorganizat în două faze distincte: primele două etape ale competiției vor fi organizate în online pe parcursul lunii septembrie, conform calendarului inițial, iar semifinalele și finalele fiecărei secțiuni vor fi reprogramate în luna mai 2021, la Ateneul Român din București.

Programul integral aici.

Concursul Internațional George Enescu, una dintre cele mai importante platforme internaționale de lansare pentru tinerii muzicieni din toată lumea, este construit ca o prelungire firească a Festivalului George Enescu – cel mai prestigios eveniment cultural organizat de România.

Concursul Internațional George Enescu se desfășoară o dată la doi ani.

Foto credit: Facebook/Festivalul George Enescu – Arhivă


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente