A fost sfinţită pictura în mozaic a celei mai vechi mănăstiri dobrogene  

Patru ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române au sfinţit duminică pictura în mozaic a Mănăstirii Cocoș din Tulcea, aşezământ monahal ce datează din secolul 19.

Mănăstirea a fost întemeiată în anul 1833 de trei călugări români de la Mănăstirea Neamţ, Visarion, Gherontie şi Isaia, întorşi de la Sf. Munte Athos cu o corabie pe Dunare, la Isaccea.

Slujba de sfinţire şi Liturghia  din 4 noiembrie 2018 au fost prezidate de Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, informează Episcopia Tulcii.

Alături de Înaltpreasfinţia Sa au slujit: Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, şi Episcopul Visarion al Tulcii.

În omilia rostită cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu a vorbit despre Pilda Bogatului nemilostiv și a Săracului Lazăr și a evidențiat „jertfa depusă de obștea mănăstirii pentru frumusețea Casei lui Dumnezeu, Sfânta Biserică”.

În cadrul aşezământului monahal atestat documentar în 1843 se află moaştele Sfinţilor Zotic, Attal, Kamasie şi Filip, ucişi la anul 303.

Sfintele lor moaşte au fost descoperite în 1971 la Niculiţel şi au fost transferate în cadrul celui mai vechi aşezământ monahal din Dobrogea.

Foto credit: Episcopia Tulcii

Comentarii Facebook


Știri recente