A fost sfințiță biserica din parohia buzoiană Boboc

Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și „Sfinții Martiri Brâncoveni” din parohia buzoiană Boboc a fost sfințită duminică, 31 august, informează „Ziarul Lumina”.

Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. „Nu este suficient să înfrumusețați biserica în interior și în exterior. Cel mai important lucru este să însuflețiți biserica – locaș de cult cu prezența dumneavoastră în ea, a credincioșilor acestei enorii, care sunteți Biserica vie – mădulare vii ale Trupului tainic al lui Hristos. Capul Bisericii este Hristos. El se află permanent pe Sfânta Masă și la cârma acestei corăbii, adică a Bisericii, iar frățiile voastre aveți datoria – dacă vreți să fiți salvați sau mântuiți – să rămâneți în corabie și să cercetați totdeauna Casa lui Dumnezeu, participând, în primul rând, la Sfânta Liturghie și apoi la toate celelalte slujbe sfinte, care se săvârșesc în principalele momente ale vieții unui creștin”, a spus IPS Arhiepiscop Ciprian în cuvântul de învățătură. La slujbe au participat numeroși credincioși din parohie și din împrejurimi. Toți cei prezenți au avut posibilitatea, după tradiție, să treacă prin Sfântul Altar și să se închine în ziua sfințirii bisericii.

Locașul de cult al Parohiei Boboc a fost ridicat în anul 1912, pe fundația unei biserici mai vechi, din vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. În perioada 1954-1964, s-au adăugat cele două abside laterale, precum și pridvorul; ultimele lucrări de restaurare și înfrumusețare fiind realizate în cursul acestui an, ne-a transmis Dragoș Olteanu, consilier media eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente