A fost sfinţit un nou centru pentru persoane vârstnice în Tirana  

Mitropolitul Natanaiel de Amantia a binecuvântat duminică un nou centru pentru persoane vârstnice în Tirana, informează OrthoChristian.com.

Centrul a fost inaugurat în data de 19 mai şi funcţionează sub auspiciile Bisericii Ortodoxe a Albaniei.

Slujba de binecuvântare a centrului a avut loc în duminica în care Preafericitul Părinte Anastasie a aniversat 26 ani de la întronizarea ca Arhiepiscop al Tiranei, Durrësului şi al întregii Albanii.

Centrul își propune să ofere sprijin persoanelor în vârstă cu diverse nevoi financiare, oferindu-le îngrijiri specializate fie gratuit, fie la un preț redus în funcţie de caz.

Centrul găzduiește în prezent 6 femei.

În Biserica Ortodoxă a Albaniei funcţionează mai multe instituţii medicale, printre care menţionăm Clinica Sfântul Luca inaugurată în anul 1994.

Prin aceste instituţii Biserica urmăreşte să îmbunătăţească elementele de asistență medicală primară pentru femeile din mediul rural precum şi educația pentru sănătate a copiilor de la sate.

Totodată, se urmăreşte creșterea gradului de conștientizare a tinerilor în vederea reducerii cazurilor de HIV, consumului de droguri și dependența de alcool.

47 instituţii medicale în Biserica Ortodoxă Română

Biserica Ortodoxă Română este un actor principal în menţinerea sănătăţii românilor.

În Patriarhia Română funcţionează 47 de instituţii medicale şi farmaceutice care oferă servicii gratuite sau compensate, în funcţie de caz. De asemenea, sub auspiciile Bisericii îşi desfăşoră activitatea peste 700 de instituţii sociale.

Spitalul Providenţa din Iaşi, înfiinţat în 1998 de Patriarhul Daniel în timpul păstoririi sale ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, este un exemplu în acest sens, deoarece este cel mai mare spital al BOR, având o structură avizată de Ministerul Sănătății, cu o capacitate de 102 paturi.

Foto credit: orthodoxalbania.org

Comentarii Facebook


Știri recente