A fost resfințit Paraclisul Schitului Sfântul Ilie de pe „Carmelul românesc”

Arhiepiscopul Ioachim a resfințit sâmbătă Paraclisul Schitului „Sfântul Ilie” Berzunți pe care Înaltpreasfinția Sa îl numește Schitul de pe „Carmelul românesc”.

Așezământul monahal se află în pădurile munților Berzunți, la altitudinea de 1034 de metri.

La slujba de resfințire a Paraclisului cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul”, din cadrul complexului monahal, ierarhul a apreciat prezența numeroasă a credincioșilor la schit: „Ați venit să serbați cu multă dragoste pe Sfântul Ilie de pe Carmelul românesc, așa cum îmi place mie să spun. Vă felicit pe toți pentru râvnă și dragostea dumneavoastră”, a spus IPS Ioachim.

În cuvântul rostit, Părintele Arhiepiscop a îndemnat creștinii la a păstra pacea în inimile lor într-o lume din ce în mai ostilă adevărurilor de credință, informează Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

„Pacea lui Hristos nu este aceeași cu cea pe care o dau oamenii. Ea înseamnă o isihie care fortifică puterile noastre slăbănoage și pur umane!”.

„Iată un locaș de rugăciune cu totul înnoit și să dea bunul Dumnezeu să fie permanent deschis, iar candela să fie permanent aprinsă aici pe altarul pe care l-am sfințit. Din candela altarului să veniți să luați lumina lui Hristos care luminează sufletele voastre și înnoiește firea noastră cea slabă”, a adăugat Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.


Schitul „Sfântul Ilie Tesviteanul” a fost construit pe locul în care, în jurul anului 1809, preotul Vasile, mai târziu, călugărit cu numele de ieromonahul Varnava, împreună cu localnicii din împrejurimi au ridicat schitul care astăzi este Mănăstirea „Sfântul Sava” – Berzunți.

Părintele protosinghel Arsenie Voaideș este ctitorul acestui schit, pe care l-a înființat în dorința ca monahii ce vor să trăiască o viață spirituală mai adâncă, departe de tumultul satului, să aibă un adăpost și un locaș de închinare.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente