A fost organizată o nouă ediţie a Festivalului de pricesne „Blândul Păstor”

La Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Capitală a avut loc în după-amiaza zilei de duminică, 26 mai 2019, ediţia a 9-a a Festivalului de pricesne „Blândul Păstor”.

Evenimentul este organizat anual de Parohia Apărătorii Patriei II din Sectorul 4 al Capitalei şi are două secţiuni: una pentru copiii până în 15 ani şi alta pentru cei peste 15 ani, informează Trinitas TV.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis la această manifestare culturală un mesaj de binecuvântare care a fost citit de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Patriarhul României a apreciat alegerea Muzeului Național al Satului ca gazdă a acestui eveniment, întrucât este „un loc cu o încărcătură culturală, dar și spirituală deosebită”.

Priceasna, potrivit Preafericirii Sale, este „deopotrivă rugăciune și cântare în cuvinte simple, amintind de cântecul doinit la șezătorile satului, dar evocând aceleași înțelesuri profunde ale credinței ortodoxe mărturisite în această tindă a raiului”.

„Aceste rugăciuni doinite sunt parte a stăruinței din toată vremea a creştinilor ortodocşi din satele și târgurile românești, de a mărturisi pe Domnul Iisus Hristos și bucuria de a rămâne uniți cu El, în istorie și în eternitate”, a mai spus Părintele Patriarh în mesajul transmis.

Foto credit: Captură Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente