A fost oficiată prima liturghie în biserica de zid a parohiei Pescara

În ziua sărbătorii Sfântului Apostol Toma, sâmbătă 6 octombrie, comunitatea ortodoxă românească din Pescara a participat la prima Sfântă Liturghie oficiată în biserica de zid a parohiei, informează Episcopia Italiei.

Slujba a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, după ce în prealabil a binecuvântat lucrările efectuate până în prezent la lăcașul de cult construit conform tradiției Bisericii Ortodoxe.

În omilia rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan le-a vorbit credincioșilor prezenți despre mărturisirea Adevărului în lumea de astăzi, „noi fiind cei care trebuie să credem pe Domnul fără a-L vedea și a-L urma cu nădejde spre Împărăția cea veșnică”.

De asemenea, Preasfinția Sa a atenţionat că în lumea de astăzi „credința este pribegită și valorile spiritualității marginalizate, lumea noastră nedevenind altceva decât un pustiu care se întinde pe măsură ce creația lui Dumnezeu se depărtează de Însuși Făcătorul ei”.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a sfinţit spaţiile de la demisolul bisericii, destinate atât școlii parohiale, cât și altor activități culturale sau sociale din viața parohiei.

În semn de prețuire pentru activitatea pastorală desfăşurată, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a dăruit părintelui paroh Alin Iarca o Gramată Episcopală.

La final, părintele Alin Iarca a adresat un cuvânt de mulțumire Preasfințitului Părinte Episcop Siluan pentru toată grija părintească și pentru bucuria prilejuită prin binecuvântarea lucrărilor de construcție a bisericii.

Piatra de temelie pentru lăcaşul de cult din regiune italiană Abruzzo a fost sfinţită anul trecut, în data de 27 aprilie.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente