A fost lansată a 12-a ediţie a campaniei de Paşti „Masa Bucuriei”, organizată de Diaconia

Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a lansat, pentru al 12-lea an consecutiv, campania de Paşti „Masa Bucuriei”. 

Campania din acest an este organizată în premieră cu Banca de Alimente, un alt proiect major Diaconia. 

Programul social culminează în sâmbăta Floriilor cu o colectă națională de produse alimentare neperisabile.

„Pe 24 aprilie anunţăm Cod Galben de Bunătate la nivel național. De 12 ani spunem  că bătrânii din Republica Moldova nu ar trebui să trăiască în sărăcie şi foame. Tot de 12 ani, am creat, prin campania Masa Bucuriei, o posibilitate de implicare şi manifestare a solidarităţii”.

„Astfel, mii de oameni au împărtăşit demersul nostru, iar graţie gesturilor de bunătate am reuşit să aducem bucuria unui prânz cald  în viaţa celor care ieri au avut grijă de noi, iar azi sunt limita disperării. În această perioadă de pandemie, mai mult ca niciodată, solidaritatea poate învinge foamea, iar donația fiecăruia din noi poate umple farfuria unui flămând pe parcursul unui an”, a declarat într-un comunicat Igor Belei, Director Executiv Diaconia.

Modalităţi de ajutor

Persoanele interesate au mai multe modalităţi prin care pot contribui pentru o viaţă mai bună a celor afectaţi de lipsuri materiale:

  • Donează mese calde personal, cu familia sau echipa, din orice colț al lumii pe diaconia.md. Cu 50 de lei moldoveneşti oferi un prânz cald complex pentru un beneficiar al cantinei sociale din Chișinău.
  • Postează pe canalele proprii de comunicare o poză cu tine de la edițiile anterioare ale campaniei sau pur și simplu îmbracă o haină galbenă (cromatica proiectului) și îndeamnă-ți prietenii să facă o donație de alimente pe 24 aprilie.
  • Vino pe 24 aprilie în unul dintre magazinele Kaufland, Metro, Linella, Nr 1 din Chișinău, sau în rețelele din teritoriu, unde vei găsi o boxă specială cu mesajul campaniei și vei putea dona alimente neperisabile pentru oamenii nevoiași.

Toate resursele materiale şi financiare acumulate datorită campaniei vor deveni prânzuri calde sau pachete alimentare. Acestea vot fi oferite pe parcursul anului în cantine sociale și alte tipuri de servicii de asistență pentru oamenii nevoiași.

„Donația ta poate umple farfuria unui flămând!”, este sloganul campaniei „Masa Bucuriei”.

Foto credit: arhiva Misiunea Socială Diaconia


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente