A fost lansat site-ul oficial al Sfântului şi Marelui Sinod

Astăzi dimineaţă, 24 mai 2016, a fost lansată pagina oficială de internet a Sfântului şi Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe (holycouncil.org).

Site-ul prezintă documentele presinodale care urmează a fi discutate şi aprobate la Sinod, precum şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a Sinodului în cele patru limbi oficiale ale Sfântului şi Marelui Sinod: greacă, rusă, franceză şi engleză.

De asemenea, există un articol explicativ al Înaltpreasfinţitului Părinte Job, Arhiepiscop de Telmessos (Patriarhia Ecumenică) intitulat Spre Sinod care prezintă un scurt istoric, contribuţia Patriarhului Ecumenic Atenagora şi procedurile de pregătire a Sinodului până la Sinaxa Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe Autocefale din luna ianuarie 2016.

Home – The Holy and Great Council of the Orthodox Church

Conform hotărârii Secretariatului Panortodox al Sfântului şi Marelui Sinod, a fost compus un Comitet pentru crearea, funcţionarea şi administrarea paginii oficiale de internet a Sfântului şi Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe, având ca sediu Centrul Ortodox al Patriarhiei Ecumenice din Chambésy – Geneva.

Sub motto-ul pe toţi la unire i-a chemat (Condacul Cincizecimii), Sfântul şi Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe se va întruni în perioada 16-27 iunie 2016, la Academia Ortodoxă din Creta.

Menţionăm că există şi o pagină oficială de Facebook a Sfântului şi Marelui Sinod în limba engleză:

Comentarii Facebook

Comentarii recente
  1. DUMNEZEULE MARE SI VESNIC CREATORUL CERULUI SI A PAMANTULUI, A TUTUROR CELOR VAZUTE SI NEVAZUTE ARATATI SI DE ASTA DATA DREPTATEA SI ADEVARUL TAU CACI PESTE VOIA TA NU TRECE NIMIC, NU NE LASA SPRE INSELARE DIN CAUZA UNORA MAI PUTIN S-AU DELOC CREDINCIOSI, SA BIRUIASCA ADEVARUL SI DREPTATEA TA IN VECI.AMIN. HRISTOS A INVIAT.

Lasă un răspuns


Știri recente