A fost inaugurat Spitalul Monza din București

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat, miercuri, 23 ianuarie 2013, slujba de sfințire a Centrului Cardiovascular al Spitalului Monza din București. Parte a grupului italian de spitale „Policlinico di Monza”, instituția se află în cartierul Vatra Luminoasă, în vecinătatea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Protoieria 2 Capitală, după cum informează Ziarul Lumina.

După săvârșirea slujbei de sfințire, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vorbit despre tradiția vie și sănătoasă a Bisericii Ortodoxe Române de a îmbina rugăciunea pentru sănătate cu știința medicală. De asemenea, Preafericirea Sa a arătat că „sănătatea este un dar al lui Dumnezeu, însă acest dar trebuie cultivat și apărat. Așa cum Dumnezeu dăruiește omului mai multe daruri, iar omul, fiind împreună-creator cu Dumnezeu, trebuie să multiplice aceste daruri, tot așa, darul de a ajuta pe cei bolnavi să-și recapete sănătatea este o binecuvântare de la Dumnezeu. În lumea de astăzi, în general, și în societatea românească, în special, se află multă suferință. Științele medicale au avansat, dar și numărul bolilor noi a crescut. De aceea, este necesară totdeauna o conlucrare între medic și pacient, atât în ceea ce privește medicina profilactică sau preventivă, cât și în medicina care aduce alinare suferinței și, pe cât posibil, vindecare”. În încheiere, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a amintit faptul că „medicul tratează, dar Dumnezeu vindecă”.

Preafericirea Sa a oferit apoi conducerii Centrului Cardiovascular al Spitalului Monza o icoană cu chipul Mântuitorului Iisus Hristos și două volume apărute recent la editurile Patriarhiei Române.

Au fost prezenți reprezentanți ai autorităților centrale și locale, printre care s-au numărat Eugen Nicolăescu, ministrul sănătății, Nicolae Bănicioiu, ministrul tineretului și sportului, Neculai Onțanu, primarul sectorului 2 al Capitalei, precum și Michelangelo de Salvo, președintele Grupului „Policlinico di Monza”, gazda evenimentului.

Spitalul Monza este un centru medical privat, ce asigură asistență medicală în cadrul departamentelor de medicină internă și cardiologie, chirurgie cardiovasculară, chirurgie, ortopedie și traumatologie, urgență și terapie intensivă, radiologie imagistică medicală, medicină ambulatorie, precum și cercetare și formare universitară. La propunerea Ministerului Sănătății, Spitalul Monza va deschide în a doua parte a acestui an, pe lângă Secția de chirurgie cardiovasculară pentru adulți, și o secție de chirurgie cardiovasculară pediatrică și un centru oncologic, investiția având deja toată infrastructura și aparatura medicală necesare înființării și funcționării acestora.

Comentarii Facebook


Știri recente