A fost hirotonit un preot pentru comunitatea românească din Rennes, Franţa

Diaconul Alexandru-Lucian Ojică a fost hirotonit preot pe seama parohiei „Sfinții și Drepții Părinți Ioachim și Ana” din Rennes, Franța. Hirotonia a avut loc în Duminica Tuturor Sfinţilor, în cadrul sfintei liturghii oficiate de Mitropolitul Iosif în parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Nantes.

Părintele Alexandru Ojică este absolvent de Litere (Departamentul Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării) şi Teologie. Şi-a elaborat teza de doctorat sub îndrumarea părintelui Constantin Pătuleanu, având titlul: Învățătura hristologică și mariologică reflectată în teologia Sfântului Ioan Casian. A făcut parte din proiectul Alege Şcoala, fiind Specialist Comunicare şi PR şi Social Media.

În data de 30 ianuarie 2021 a fost hirotonit diacon pe seama Catedralei Sfinţii Arhangheli din Paris.

Pr. Alexandru Ojică. Foto credit: MOREOM

În omilia sa, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif le-a vorbit credincioşilor despre Sfinții Apostoli Petru și Pavel subliniind atât personalitatea lor, cât și importanța lucrării lor misionare care i-a făcut modele pentru toți creștinii din lume prin faptul că au fost martori și mărturisitori ai Mântuitorului Hristos.

Părintele paroh Adrian Iuga a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Iosif pentru prezența și slujirea în biserica de la Nantes și pentru hirotonia întru preot a diaconului Alexandru Ojică care va sprijini activitatea misionară în regiunea Bretania.

Biserica parohiei din Nantes a fost cumpărată în anul 2016 cu sprijinul credincioșilor din  orașul de pe valea Loirei de la episcopia romano-catolică din Nantes. În acest an s-au împlinit 12 ani de slujire ortodoxă română la Nantes.

Foto credit: MOREOM

Comentarii Facebook


Știri recente