A fost deschisă Olimpiada de Religie, etapa națională. IPS Laurențiu i-a binecuvântat pe participanți

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, i-a întâmpinat miercuri, la Catedrala mitropolitană, pe cei 165 de elevi care participă la etapa națională a Olimpiadei de Religie Ortodoxă pentru liceeni, organizată anul acesta în perioada 27 aprilie – 1 mai la Sibiu.  

În cadrul festivității de deschidere, Mitropolitul Laurențiu a oficiat un Te Deum și s-a rugat pentru luminarea minților participanților.

„Dacă îl iubiţi pe Hristos şi v-aţi însuşit nu doar cunoştinţele de Religie, dar şi sensibilitatea spirituală a tradiţiei ortodoxe, iată că aţi ajuns acum toţi pe un podium înalt”, le-a spus Părintele Mitropolit.

„Vă transmit dragostea şi preţuirea noastră, atât dumneavoastră, cât şi dascălilor şi tuturor ostenitorilor”, a spus ierarhul în cuvântul său de binecuvântare”, a adăugat la final ierarhul.

De asemenea, au luat cuvântul Vasile Timiș, inspectorul general pentru disciplina Religie din cadrul Ministerului Educației, și Pr. Daniel Buda, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu.

„Vă aflaţi într-un centru academic cu totul aparte şi un centru de Teologie cu o veche tradiţie, cu un trecut extraordinar şi, ne place să credem, şi cu un prezent şi mai ales un viitor promiţător”, le-a transmis Pr. Daniel Buda.

Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă 30 aprilie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, începând cu ora 15:30.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente