A fost constituită Societatea Femeilor Ortodoxe din Episcopia de Bălţi. Ce își propune instituția

Societatea Femeilor Ortodoxe din Episcopia de Bălţi constituită marți în incinta bisericii „Naşterea Domnului” din Bălţi, își propune „să promoveze şi să valorifice virtuțile creștine în familie, școală și viața publică şi să contribuie la implicarea activă a femeii creștine ortodoxe în colectivitatea națională pentru o viață mai bună”, dar și:

  • Întărirea credinței creștine dreptmăritoare în familie și societate.
  • Promovarea și stimularea artelor, culturii, științei și tradițiilor naționale.
  • Contribuirea la formarea unor caractere nobile de copii, tineri și tinere, cu însușiri morale superioare, în spiritul tradițiilor creștine și naționale.
  • Inițierea și desfășurarea de programe care să vizeze persoanele aflate în situație de risc social, cu prioritate copii orfani sau abandonați, persoanele sărace, persoanele singuratice, persoanele vârstnice, aflate în situație de risc social sau în situație de dependență.
  • Încurajarea acțiunilor de voluntariat care au scop similar cu cel al Societății.
  • Dezvoltarea de parteneriate naționale și internaționale cu alte organizații cu același specific, în vederea întăririi relațiilor de frățietate interortodoxă.
  • Publicarea și difuzarea de reviste și materiale referitoare la Societate ș.a.

Ședința de constituire

Şedinţa de constituire prezidată de Episcopul Antonie a fost precedată de oficierea Sfintei Liturghii, informează Episcopia de Bălți.

În cuvântul său, Preasfințitul Părinte Antonie a subliniat rolul femeii în viaţa Bisericii, în special în păstrarea credinţei, menţionând aportul preoteselor la misiunea preotului și mulţumind-le pentru jertfă, sprijin şi înţelegere.

Despre necesitatea înfiinţării unei asociaţii de femei creştine la Bălţi au vorbit doamnele preotese Lucia Cernei și Victoria Măriţoi dar şi jurnalista Nina Neculce.

Lucia Cernei a fost aleasă Președintele Societății Femeilor Ortodoxe din Episcopia de Bălţi. Ea a spus că „Societatea Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi va încerca să ajute pe fiecare femeie să se implice mai activ în viaţa parohiei din care face parte”:

„Chiar dacă ne confruntăm cu mare sărăcie materială, să ne străduim să înmulţim bogăţia spirituală, venind în ajutorul celor mai trişti de lângă noi. Multe putem face pentru a duce zâmbetul pe feţele întristate a multor confraţi de-ai noştri”.

Femeile Mironosiţe au fost alese ocrotitoarele spirituale ale Societăţii Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi.

Foto credit: Episcopia de Bălți

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…