A fost aşezată crucea principală pe biserica aşezământului din München

Sâmbătă a fost o zi specială pentru comunitatea românească din München deoarece crucea principală a fost aşezată pe turla lăcaşului de cult din cadrul Aşezământului Bisericesc aflat în capitala landului federal Bavaria.

Evenimentul a fost precedat de slujba de sfinţire a tuturor crucilor care urmează să fie ridicate pe lăcaşul de cult.

Ceremonialul a fost oficiat de Preasfinţitul Părinte Sofian Braşoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, în prezenţa a numeroşi credincioşi.

În cuvântul adresat, făcând referire la stadiul construcţiei, Episcopul Sofian a subliniat cu bucurie faptul, „în ciuda tuturor greutăților, cu ajutorul lui Dumnezeu și prin susținerea jertfelnică a numeroși credincioși, ceea ce părea imposibil capătă conturul mult așteptat”.

Piatra de temelie a fost aşezată de Patriarhul României în anul 2011, lăcaşul de cult fiind construit după modelul bisericii „Sf. Nicolae Domnesc” de la Argeș, informează Aşezământul Bisericesc din Munchen.

„După dificultățile începutului construcția efectivă, începută în luna noiembrie 2017 se află astăzi foarte aproape de stadiul în care ea va putea sluji scopului ei: laudei aduse lui Dumnezeu prin slujbele mănăstirești zilnice și prin activitățile comunitare și sociale”, a afirmat Episcopul Sofian Braşoveanul.

După ce crucea a fost ridicată pe turla principală, cei prezenţi au vizitat şantierul aşezământului bisericesc.

Inginerul Daniel Baicu a prezentat stadiul la care se află biserica precum și viitoarea Sală a Crucilor, străjuită de cele Zece Cruci însemnate cu textele celor Zece Porunci date de Dumnezeu, prin Moise, poporului ales.

În continuare, Preasfinţitul Părinte Sofian a explicat simbolismul construcției și a făcut referire îndeosebi la catapeteasma din cărămidă aparentă, care oferă viitoarei săli comunitare, ce va găzdui pentru început și slujbele bisericii, „o solemnitate deosebită”.

Ierarhul i-a amintit pe susținătorii constanți ai proiectului, dar și pe donatorii care s-au implicat efectiv la achitarea costurilor unor elemente ale viitoarei construcții.

Lucrările de construcție ale Așezământului Bisericesc, includ o biserică în stil muntenesc, o mănăstire-reşedinţă episcopală, precum și un centru comunitar.

Foto credit: Aşezământul Bisericesc din Munchen

Comentarii Facebook


Știri recente