A doua Zi de Paști la Micherechi – Ungaria

În cea de a doua Zi de Paști, astăzi, 16 aprilie 2012, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească la Parohia Micherechi, din soborul slujitor făcând parte Părintele Paroh Ioan Bun, Părintele Secretar Eparhial Visarion Tuderici și Arhidiaconul Claudiu de la Catedrala Episcopală din Giula, după cum ne informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Siluan le-a vorbit credincioșilor din Micherechi, care au umplut biserica în această zi de mare Praznic, despre importanța și măreția acestui dar dumnezeiesc aducător de bucurie, care este Învierea din morți a Domnului Iisus Hristos, diferită radical de celelalte învieri din morți pe care le-a făcut Domnul în timpul activității Sale și având efecte binefăcătoare și mântuitoare asupra întregului neam omenesc.

În biserică au fost prezenți, de asemenea, Doamna Margareta Tat, Primarul localității, Doamna Ana Sárközi, Directoarea Școlii Generale Românești din Micherechi și reprezentanți ai celor două publicații ale românilor din Ungaria: „Foaia Românească” și „Cronica”.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, elevii de la Școala Generală din Micherechi, care fac ore de religie, au interpretat în fața credincioșilor sceneta intitulată „Bucuria Mironosițelor”, pe care în Duminica a V-a din Postul Mare o prezentaseră la Capela Românească din Budapesta, iar două zile mai târziu și pe scena Liceului Românesc din Giula. Sceneta a fost pregătită sub îndrumarea Părintelui Secretar Eparhial Visarion Tuderici, cel care predă orele de religie acestor elevi, având și sprijinul tinerilor Robert Ruja și Nora Netea din Micherechi și al Doamnei Profesoare Maria Boca, de la aceeași școală și a fost foarte apreciată de credincioși.

După ce a subliniat importanța acestui gen de activitate în viața elevilor și pentru viitorul comunității ortodoxe românești din localitate, Preasfințitul Părinte Siluan i-a felicitat pe copii, oferindu-le daruri din partea membrilor Consiliului Parohial.

Sceneta „Bucuria Mironosițelor” a constituit astfel un dar de suflet făcut credincioșilor din Micherechi în cea de a doua Zi a Sfintelor Paști.

Comentarii Facebook


Știri recente