A doua zi de Paşti la Catedrala Învierea Domnului din Fălticeni

In traditia orasului Fălticeni s-a instituit si obiceiul ca a doua zi de Sf Pasti, IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor sa fie asteptat cu mare bucurie in Parohia Invierea Domnului, după cum ne-a precizat Doina Ciobanu.

Parohienii si credinciosii din tot orasul, veniti sa serbeze impreuna cu ierarhul locului hramul catedralei, au umplut pana la refuz capela din incinta lacasului de cult.

Ca in fiecare an, Sfanta Liturghie a fost savarsita de un sobor de preoti si diaconi iar crestinii adunati in biserica au participat cu evlavie la slujba si au ascultat cu atentie cuvantul de invatatura.

Raspunsurile liturgice au fost date de corul parohial, sustinut si de credinciosii aflati in biserica.

La finalul Sfintei Liturghii, IPS Parinte Pimen a fost rugat sa constate la fata locului stadiul inaintat al lucrarilor de pe santierul catedralei.

Catedrala din Fălticeni este o prezenta impunatoare in centrul orasului. Constructia propriu-zisa a fost inceputa in anul 1990 si a continuat etapizat. Lucrarile ajunse in faza avansata de realizare vor culmina cu realizarea in mosaic a icoanei Invierea Domnului, ce va fi amplasata in absida fatadei de la intrare.

O etapa importanta a fost marcata in 1997-1998 cand, prin contributia unor enoriasi, a fost ridicata capela in care se slujeste si in prezent, pana la definitivarea lucrarilor la biserica mare.

Coordonatorul lucrarilor de constructie este Pr. Ioan Argatu, urmat indeaproape de Pr. Ionuţ Suditu.

Ziua de astazi s-a incheiat cu o agapa crestina, oferita de Comitetul Parohial tuturor celor veniti sa se bucure de hramul Catedralei.

Comentarii Facebook


Știri recente