A doua zi de Paşti la Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Reşiţa

În a doua zi de Paşti, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din municipiul reşedinţă de judeţ, Reşiţa. Cu acest prilej ierarhul înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Reşiţa Română. La slujbă au participat autorităţi locale precum şi un număr însemnat de credincioşi. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeşului.

„În a doua zi de Paşti am fost împreună cu preoţii şi credincioşii acestei parohii, aducând şi aici vestea cea bună şi mesajul pe care l-am primit de la Mântuitorul Hristos, prin Apostoli şi mironosiţele femei, în noaptea Învierii Sale. Aşadar ne-am bucurat duhovniceşte cu aceşti minunaţi credincioşi, căci la Liturghie au participat nu numai preoţi şi credincioşi de pe raza acestei parohii, ci şi foarte mulţi din tot municipiul Reşiţa, care au dorit să audă cuvântul lui Dumnezeu şi să se bucurie la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie Pascală”, a subliniat Preasfinţitul Părinte Lucian.

Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” a fost construită în anul 1872 şi se află în centrul civic al municipiului Reşiţa. În anul 1985 autorităţile comuniste au translatat 55 de m lăcaşul de cult şi l-au înconjurat de blocuri. (Articol semnat de Diac. Pavel Canea, Darius Herea)

Comentarii Facebook


Știri recente