A doua zi a Sinaxei Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe

Cea de-a doua zi a Sinaxei Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe care are loc în aceste zile în vechea cetate a Constantinopolului a început în această dimineață când delegațiile Bisericilor s-au reunit în ședința plenară la biserica Sf. M. Mc. Gheorghe de la sediul Patriarhiei Ecumenice. Aici au continuat lucrările prin care se decide asupra diferitelor aspecte ce privesc pregătirea viitorului Sinod Panortodox.

Delegații fiecărei Biserici au luat cuvântul și au prezentat propuneri pentru pregătirea, organizarea și buna desfășurare a sinodului pan ortodox.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a prezentat o consistentă alocuțiune în care a subliniat și argumentat teologic, pastoral și misionar rolul și importanta acestei întâlniri a Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe în procesul de pregătire a viitorului Sinod al Bisericii Ortodoxe, făcând și propuneri concrete în acest sens.

Lucrările vor continua și mâine când vor fi prezentate concluziile Sinaxei.

În această seară, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a participat la slujba Acatistului Bunei Vestiri, alături de ceilalți Întâistătători ai Bisericilor Ortodoxe, care a avut loc la biserica Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil de pe malul stâng al Bosforului.

Slujba din această seară a fost săvârșită de Preafericitul Teodor al II-lea, Papă și Patriarh al Alexandriei și al întregii Africi.

Întâlnirea de la Constantinopol se va încheia duminică când toți Întâistătătorii de Biserici vor săvârși în Duminica Ortodoxiei slujba Sfintei Liturghii în biserica Sf. Gheorghe din cartierul Fanar din Istanbul.

Comentarii Facebook


Știri recente