A doua zi a congresului Mitropolitan NEPSIS, la Roma

Congresul Nepsis al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale se desfășoară anul acesta cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, la Roma, în perioada 21 – 22 mai.

În duminica aceasta (22 mai 2016), la Paraclisul Adormirea Maicii Domnului de la sediul Eparhial din Roma, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, împreună cu mai mulţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Alături de Înaltpreasfinţia Sa au slujit şi: Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, Preasfinţitul Părinte Marc Nemțeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, și Preasfinţitul Părinte Ignatie Mureșanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei.

Tot în cadrul Sfintei Liturghii, tânărul teolog Andrei Aioanei a fost hirotonit diacon pe seama Parohiei Sfânta Muceniță Pelaghia din Montecatini Terme.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de tinerii participanţi la Congresul Nepsis al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale.

Deschiderea oficială a Congresului a avut loc joi, 19.05.2016, în aula mare a Complexului Divino Amore. Invitatul special al evenimentului este Înaltpresfinţitul Kallistos (Ware) de Diokleia, care a susținut în fața tinerilor conferința cu titlul „The Christian Education of Youth” – „Educația Creștină a Tinerilor”.

Astăzi, după agapa frățească au început activitățile artistice și sportive. Mai multe grupuri Nepsis din Mitropolie au interpretat cântece artistice de pe scena special amenajată cu această ocazie, iar numeroși tineri au participat la probele de fotbal, volei și tenis de masă. Tot în după amiaza acestei zile, au fost prezentate concluziile celor șase ateliere tematice care au avut loc ieri, informează site-ul oficial al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

„Se văd tineri din toate ţările Mitropoliei şi din ţările unde sunt eparhiile noastre. Îşi vorbesc, se cunosc, văd împreună ce au făcut în anul care a trecut şi îşi fac proiecte de viitor. Unul din proiectele lor este să colinde toate parohiile, toate comunităţile pentru a încuraja şi a-i chema pe tineri, a declarat Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Iosif pentru Radio TRINITAS.

Congresul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale are loc o dată la doi ani.

 

Comentarii Facebook


Știri recente