A doua zi a Canonului Sfântului Andrei Criteanul la Catedrala arhiepiscopală din Buzău

Marți, 4 martie 2014, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a oficiat slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul, unită cu Pavecernița Mare, în Catedrala arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” și „Sfinții Trei Ierarhi” din Buzău, după cum ne-a declarat Dragoș Olteanu.

„Condacul pe care l-ați auzit cântându-se pe la jumătatea Canonului – „Suflete al meu, suflete al meu, scoală! Pentru ce dormi? Sfârșitul se apropie…” – este un memento, o încercare de a ne determina să medităm mai mult la scopul vieții noastre, aici, pe pământ și la viața veșnică, să avem grijă cum ne-o petrecem, să fim cu mai multă luare aminte, în această perioadă, pentru a simți, realmente, bucuria Învierii lui Hristos. Dacă nu ne pregătim, cu post, cu rugăciune, cu fapte de milostenie, dacă nu ne curățim cămara sufletului nostru, atunci Mântuitorul Hristos nu are cum să pogoare și să reverse lumină în sufletele noastre. Trebuie să facem, mai întâi, curățenie în suflet și astfel vom avea nădejdea că Mântuitorul Se va sălășlui, în chip deplin, în ființa noastră”, a spus Întâistătătorul Eparhiei de la Curbura Carpaților, în cuvântul rostit cu acest prilej.

Miercuri, 5 martie, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian va fi prezent în mijlocul elevilor seminariști, la paraclisul arhiepiscopal „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Buzău, iar joi, 6 martie, va sluji în biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din municipiul Focșani.

Comentarii Facebook


Știri recente