A doua Înviere la Catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic, a oficiat, duminică, 12 aprilie 2015, începând cu ora 12.00, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, slujba Vecerniei,cunoscută sub denumirea de „a doua Înviere” sau „Învierea mică”, după cum informează eparhiaargesului.ro.

Aceasta aminteşte de prima arătare a Mântuitorului, de după Învierea Sa din morţi, înaintea ucenicilor care se ascundeau de frica iudeilor.

Credincioşii prezenţi în Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş au ascultat Sfânta Evanghelie citită în mai multe limbi ale acestei lumi, prin aceasta arătându-se că Învierea lui Hristos este un act universal.

Bucurându-ne, că noi suntem zidirea cea aleasă și mult slăvită a lui Dumnezeu, izvorâtă din gândirea Sfintei Treimi de a răsări, ca ghioceii primăvara, în frumusețea acestei lumi văzute, suntem chemați să ne bucurăm și să fim plini de veselie duhovnicească, în aceste zile ale Învierii, a subliniat Înaltpreasfinția Sa, în cuvântul de învățătură către creștinii iubitori de rugăciune și de Biserica Viului Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente