Excursie pentru copiii merituoși ai Fundației „Episcop Melchisedec” din Roman

Copiii Centrului de zi din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec” din Roman au beneficiat de o excursie la finalul anului școlar pentru rezultatele deosebite obținute. Cu acest prilej micuții au vizitat mai multe obiective religioase și culturale importante din județul Neamț.

„Ca în fiecare an și anul acesta, Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul a fost alături de copiii Centrului nostru. Prin bunăvoința și sprijinul Preasfinției Sale s-a reușit punerea în practică a acestui gând deosebit. Am fost ajutați și de părinții copiilor din cadrul Grădiniței „Episcop Melchisedec”, cărora le mulțumim pentru deosebita implicare în suținerea activităților nostre. Prin acest dar, sperăm că am reușit să aducem un strop de bucurie în sufletele micuților, care s-au simțit prețuiți și apreciați”, a precizat Bogdan Gherasimescu, directorul Fundației „Episcop Melchisedec”. Copiii au fost însoțiți în excursie și de elevii Asociației „Mușatinii” din Roman, coordonați de către domnul Prof. Ovidiu Albert, care au activat ca voluntari, pe perioada anului școlar, în cadrul Centrului de zi „Episcop Melchisedec” din Roman. Majoritatea dintre ei a vizitat pentru prima dată Barajul de la Bicaz sau Cheile Bicazului. „A fost o zi de neuitat. Am vizitat și Mănăstirea Pângărați, ziua încheindu-se cu un traseu al telegondolei din Piatra Neamț și vizita făcută la Grădina Zoologică din oraș”, a mai adăugat Bogdan Gherasimescu, potrivit epr.ro.

Beneficiarii Centrului de zi „Episcop Melchisedec” sunt copii care provin din familii aflate în dificultate. Centrul oferă sprijin prin acordarea unei mese calde, la prânz, în fiecare zi, pe toată durata anului, ajutor la teme oferit de profesori și elevi voluntari precum și desfășurarea unor activități menite să-i mențină pe copii aproape de școală și de Biserică, să-i stimuleze pentru a învăța mai bine și a fi mai buni, atât în raport cu lumea, cât și cu ei înșiși.

Comentarii Facebook


Știri recente