Resfințirea bisericii parohiale din Dimieni

Luni, 9 iunie 2014, praznicul Sfintei Treimi, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din localitatea Dimieni, Protopopiatul Slobozia, pentru a săvârșii sfințirea catapetesmei și a lucrărilor exterioare a bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”.

Programul liturgic a început cu slujba de sfințire a catapetesmei, urmată de Sfânta Liturghie, la care au participat preacucernici părinți consilieri de la Centrul Eparhial, părintele protopop Dumitru Drăghici, preoți și diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit preot pe diaconul Mircea Surcel pe seama parohiei Curătești, Protopopiatul Oltenița.

În cuvântul de învățătură, potrivit sf-esc.ro, Preasfinția Sa a vorbit despre cinstirea Sfintei Treimi, descoperită nouă atât în Vechiul Testament, cât și în Noul Testament de Însuși Mântuitorul Iisus Hristos, despre lucrarea Sfintei Treimi în lume și în viața fiecăruia dintre noi.

După Sfânta Liturghi, Preasfinția Sa, urmat de soborul de preoți, diaconi și credincioșii prezenți la slujbă, au înconjurat lăcașul de cult și a sfințit lucrările exterioare, lumânărarul și clopotnița bisericii.

În curtea bisericii copiii din localitate, care frecventează cursurile de religie au susținut un program artistic și Preasfinția Sa i-a răsplătit și a premiat câștigătorii din cadrul Proiectului Educațional Internațional „Micul Creștin… cu Europa la joacă”

De asemenea, Preasfinția Sa a cercetat parohia Ograda, unde se desfășoară ample lucrări de restaurare.

Comentarii Facebook


Știri recente