Copiii – bucuria Bisericii

După un an școlar 2013-2014 în care elevii Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea au obținut, prin muncă și seriozitate, numeroase și frumoase rezultate la concursurile școlare locale și naționale, acum, la final de an, moment de bilanț, elevii liceului au cules roadele muncii lor, marcând sfârșitul anului școlar prin festivități deosebite, după cum ne-a precizat Pr. Cristian Rus.

În Duminica Părinților și Copiilor lor, care a coincis în mod fericit anul acesta cu ziua de 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului, elevii liceului, împreună cu colegii lor de la alte școli din Oradea și județul Bihor, care au participat și au luat premii la etapele județeană și națională a Olimpiadei de Religie, pentru învățământul de masă, respectiv la Disciplinele teologice, pentru învățământul teologic preuniversitar, dar și la etapa națională a concursului național interdisciplinar de limba și literatura română și religie „Cultură și spiritualitate românească”, au fost premiați de către Preasfințitul Părinte Sofronie, în cadru festiv, la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei” din Oradea.

Dacă în urmă cu o săptămână, vineri, 30 mai 2014, elevii clasei a XII-a au avut parte de o festivitate de încheiere a liceului deosebit de emoționantă, a fost rândul celor mai mici învățăcei ai liceului, prichindeii de la grupa mică a grădiniței Liceului Ortodox orădean, să încheie anul școlar în mod festiv, printr-o serbare plină de gingășie și voioșie.

Astfel, în după-amiaza zilei de vineri, 6 iunie 2014, într-o atmosferă de bucurie, în cadrul generos oferit de sala festivă a liceului, din clădirea de pe Calea Republicii, nr. 48 din Oradea, vechea clădire a Academiei Teologice din Oradea, micii preșcolari, pregătiți de doamnele educatoare Camelia Puie și Iuliana Miklo, s-au prezentat în fața părinților, a bunicilor și a invitaților lor cu poezii, cântecele și dansuri ce au stârnit zâmbetul și admirația celor mari, care au aplaudat și au încurajat pe fiecare preșcolar pentru reprezentația avută.

La serbare a fost prezent și Preacucernicul Părinte Protoiereu Prof. Radu Valer Rus, consilier pentru învățământ și activități cu tineretul al Episcopiei Oradiei și director al Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, care, la finalul serbării, a transmis cuvânt de binecuvântare și felicitări din partea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, adresat copiilor și părinților lor, mulțumind cadrelor didactice care i-au pregătit pe copii pentru dăruirea și atașamentul pe care îl arată față de școală.

După momentul festiv, pentru frumoasa serbare prezentată, drept recompensă pentru primul an pe care l-au petrecut la grădinița liceului, toți cei prezenți s-au deplasat la sediul grădiniței unde, în curtea frumos amenajată, copiii au avut parte de o surpriză pregătită de cadrele didactice, un arlechin jucăuș care i-a captivat și implicat pe micii grădinari în diverse jocuri distractive, spre amuzamentul și admirația părinților și bunicilor, care au asistat la încă o reprezentație, de data aceasta nepregătită, a vlăstarelor lor.

Este primul an școlar în care, în cadrul Liceului Ortodox din Oradea, au fost încadrați în structura de învățământ și preșcolarii. Prin atenția și preocuparea permanentă a Preasfințitului Părinte Sofronie față de bunul mers al școlii, ctitoria de suflet a Preasfinției Sale, prima ctitorie după întronizarea ca și Chiriarh al Oradiei în anul 2007, școala s-a dezvoltat de la un an la altul. Dacă în toamna anului 2007 Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea pornea la drum cu un număr de 27 de elevi, astăzi, prin binecuvântarea și purtarea de grijă a Preasfinției Sale, în această școală a Bisericii se pregătesc 720 de elevi, începând cu nivelul preșcolar și terminând cu cel liceal.

Grădinița liceului școlarizează un număr de 144 de copii, împărțiți în 6 grupe, dintre care o grupă cu program special în limba germană, care sunt îndrumați de 12 doamne educatoare, clădirea grădiniței fiind situată în vecinătatea sediului principal al liceului, pe Calea Republicii, nr. 41 din Oradea.

Comentarii Facebook


Știri recente