Rezultate meritorii ale elevilor Liceului Ortodox din Oradea

În anul școlar 2013-2014 nu mai puțin de 6 elevi ai Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea au reprezentat județul Bihor la etapele naționale ale olimpiadelor școlare. Prin muncă și seriozitate, dublate de competența și implicarea profesorilor care i-au pregătit, toți acești elevi au obținut rerzultate foarte bune, care onorează școala și pe dascălii ei.

Astfel, după cum ne transmite Pr. Prof. Alin Sonea, eleva Doria Szabo, din clasa a VII-a A, pregătită de profesoarele Codruța Bogoșel, Mirela Rus și Florica Popovici, a obținutul PREMIUL III la concursul interdisciplinar Cultură și spiritualitate românească (Bârlad, mai 2014), elevul Sergiu Ciontea, din clasa a VI-a A, pregătit de profesoara Iuditha Derzsi a obținut MENȚIUNE la olimpiada de Educație tehnologică (Baia Mare, aprilie 2014) și tot eleva Doria Szabo, din clasa a VII-a A, pregătită de profesoarele Codruța Bogoșel și Mirela Rus a obținut un PREMIU SPECIAL la olimpiada de limba și literatura română (Călimănești, aprilie 2014).

La disciplina Studiul Vechiului Testament, elevul George Sabău, din clasa a IX-a A, îndrumat de Pr. Prof. Alin Sonea a obținut PREMIUL III, iar la Studiul Noului Testament, elevul Andi Bacter, din clasa a X-a, pregătit de Pr. Prof. Radu Rus a obținut MENȚIUNE. Elevul Cristian Nistor, din clasa a XI-a, a obținut, de asemenea, MENȚIUNE la Istoria Bisericii Ortodoxe Române, fiind pregătit de Pr. Prof. Dorel Leucea (Alba Iulia, aprilie 2014).

Dacă în anul școlar precedent, elevii Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea au obținut peste 400 de premii și mențiuni la diferite olimpiade și concursuri școlare și extrașcolare, rezultatele obținute de elevii liceului și în acest an, amintite aici fiind doar cele de la etapele naționale, nu fac altceva decât să confirme calitatea actului educațional din această școală, ce își desfășoară activitatea sub ocrotirea Bisericii Ortodoxe, fiind ctitoria de suflet a Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, la a cărui inițiativă a luat ființă în anul 2007, îndată după venirea Preasfinției Sale în tronul episcopal.

Comentarii Facebook


Știri recente