Ziua copilului sărbătorită în Episcopia Caransebeșului

Sâmbătă, 31 mai, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din Parohia Zăgujdeni, Protopopiatul Caransebeș, după cum ne-au transmis Diac. Pavel Canea și Darius Herea. La slujbă au participat autorități locale, personalul administrativ și beneficiarii Centrului de plasament „Casa Noastră”, copii de la școala din localitate, precum și credincioși din Parohia Zăgujeni. Toți copiii participanți la Sfânta Liturghie s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului. Fiind ajunul „Zilei internaționale a copilului” și „Duminicii părinților și copiilor în Biserica Ortodoxă Română”, toți copii prezenți au primit daruri din partea chiriarhului.

De asemenea la orele serii, Sala de festivități a Episcopiei Caransebeșului a găzduit un spectacol dedicat copilăriei. Momentul artistic – intitulat sugestiv „Fă-te suflete, copil…!” – a fost susținut de către teologul Claudiu Radu Murariu, alături de cei mai mici membri ai Centrului de tineret „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din Moniom și s-a desfășurat în prezența unui public numeros, format mai ales din copii și tineri, alături de părinții lor. Evenimentul s-a bucurat de participarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de reprezentanți ai Centrului eparhial, preoți și cadre didactice din Reșița și Caransebeș.

Momentele artistice de o sensibilitate aparte și puritatea vocilor de copil au avut darul să încânte publicul, care a fredonat, alături de cei de pe scenă, versuri ale copilăriei de altă dată. La final, micii artiști, alături de coordonatorii lor au fost felicitați de către Preasfințitul Părinte Lucian, care le-a oferit daruri constând în dulciuri, cărți și iconițe. În cuvântul său de binecuvântare, ierarhul a apreciat eforturile depuse în ultima perioadă de ostenitorii centrelor de tineret ale eparhiei în scopul sporirii misiunii în rândul celor mici, exprimându-și speranța că acest gen de evenimente vor continua și că un număr tot mai mare de copii, alături de părinții lor, vor ajunge la cunoașterea și practicarea credinței.

La rândul său, coordonatorul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului , părintele Mihai Ciucur, a arătat că „dincolo de valoarea artistică a spectacolului – gustat din plin de public – este importantă preocuparea acestor copii de a învăța lucruri frumoase și de folos în tinda Bisericii. Nu în ultimul rând, participarea în număr mare a părinților lor este importantă și dătătoare de speranță, deoarece lucrarea Bisericii își va găsi ecoul și în familie, acolo unde copilul crește și se formează”.

Ziua de 1 iunie a fost marcată în mod deosebit și la Zăgujeni, unde Centrul de voluntariat „Alexandra Florea” al Episcopiei Caransebeșului a organizat o serie de activități educaționale și recreative cu beneficiarii Centrului de plasament „Casa noastră” și elevii Școlii Gimnaziale din localitate. De asemenea trupa de teatru „Credo” a Centrului de voluntariat a prezentat în premieră piesa de teatru intitulată „Preșul”, de Ion Băieșu. La aceste acțiuni au fost invitați și copiii de la școlile din Oțelu Roșu și Glimboca, care au prezentat un program artistic de poezii, cântece folclorice și dansuri populare. În încheiere toți copiii prezenți au primit din partea Centrului de voluntariat cadouri, iar ca recompensă pentru momentele artistice, care au adus în inimile tuturor bucuria de a fi copil, gazdele au oferit la final o agapă frățească.

Comentarii Facebook


Știri recente