Sfințirea paraclisului Mănăstirii Popăuți

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, va sfinți duminică, 4 mai 2014, Paraclisul „Sfântul Nicolae” al Mănăstirii Popăuți din Botoșani, informează mmb.ro.

Acesta a fost conceput în ideea de a salva ceea ce se află în biserica-monument, ctitorită de Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt. Lucrările lăcașului de închinăciune au început în luna iunie a anului 2002, când s-a pus piatra de temelie. În doar cinci luni s-a zidit toată biserica, astfel că, pe 6 decembrie 2002, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în vremea arhipăstoririi ca Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, a slujit Sfânta Liturghie în sfântul lăcaș. „Din anul 2002, până la sfârșitul anului trecut, s-au realizat lucrările de finisare și de pictură”, a spus arhim. Ioan Harpa, starețul Mănăstirii Popăuți, care este și exarh de zonă Botoșani.

Biserica nu are turlă, fiind concepută după stilul ștefanian, iar pictura încearcă să redea anumite scene din vechea biserică, aflată în apropiere.

Comentarii Facebook


Știri recente