Acțiune socială în protoieria Câmpulung Muscel

Conform hotărârii Permanenței Eparhiale a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, în protoieria Câmpulung Muscel a fost pus în practică proiectul social-filantropic „Campionii Bucuriei”, după cum ne-a precizat Pr. Necula Ciprian.

Dacă acesta s-a axat până acum pe activități sportive și culturale, din acest an apare în completare dimensiunea socială, atenția fiind îndreptată către familiile defavorizate din cuprinsul Eparhiei.

La activitatea social-filantropică desfășurată astăzi, au participat o parte din parohiile cercului I pastoral, beneficiarii fiind aleși în urma unor anchete sociale.

Au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită au primit bătrânii bolnavi fără familie și pruncii pentru care există riscul abandonului școlar.

Conform programului stabilit în ședința Permanenței Eparhiale, în protoieria Câmpulung Muscel acțiunea socială va continua în luna mai cu celelalte parohii din cercul pastoral I, și în următoarele 10 luni cu parohiile care formează celelalte cinci cercuri pastorale.

Acțiunea poartă numele „Campionii Bucuriei”, referindu-se la credincioșii Eparhiei care vor aduce bucurie în casele celor sărmani.

În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, astăzi au fost împărțite pachete cu alimente, cărți de rugăciuni și calendare bisericești.

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul Eparhiei a amintit că nu este suficient să vorbim despre suferințele și lipsurile semenilor noștri, ci fiecare persoană, după posibilitățile pe care le are, trebuie să completeze vorbele cu faptele de milostenie.

Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, toate activitățile social-filantropice din cadrul proiectului” Campionii Bucuriei”, precum și cele sportive și culturale, ce urmează a se organiza în acest an, sunt coordonate de Părintele Arhid. Caliopie Cristian Ichim, consilier responsabil de sectoarele economic-financiar și construcții bisericești.

Mâine, 11 aprilie, proiectul va continua în protoieria Curtea de Argeș, urmând ca în Săptămâna Patimilor și în cea Luminată să fie pus în practică la Mioveni, Costești și Topoloveni.

Comentarii Facebook


Știri recente