164 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, marcați la Deva

Cei 164 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române au fost marcați la Deva prin manifestarea organizată de Inspectoratul Județean de Jandarmi „Decebal” Hunedoara (IJJ). La ceremonie a participat ca invitat și Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, care, alături de Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, i-a binecuvântat pe jandarmi.

„Cu ocazia aceasta am rostit o rugăciune de mulțumire și am transmis binecuvântarea” Bisericii pentru această instituție a Statului, Jandarmeria. În semn de prețuire a instituției și a ceea ce a facut în toată istoria sa, precum și a Inspectoratului Județean de Jandarmi Hunedoara, am acordat domnului general de brigadă Viorel Sălan, șeful IJJ Hunedoara, distincția <<Crucea Șaguniană>> pentru mireni, iar tuturor ofițerilor le-am transmis urările cuvenite cu ocazia acestei zile de sărbătoare”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

De asemenea, cuvinte de apreciere și urări au fost transmise și de către ierarhul locului, PS Episcop Gurie:”Mulțumim lui Dumnezeu că ne-a învrednicit ca să fim împreună la această sărbătoare a Jandarmeriei Române” împreună cu Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, care cu multă dragoste a răspuns invitației noastre de a binecuvânta Episcopia Devei și Hunedoarei și, în mod special, unitatea de jandarmi de aici, din județul Hunedoara. Mulțumesc tuturor celor de la Jandarmerie, în special domnului general Viorel Sălan, pentru buna colaborare cu Episcopia noastră”, a spus PS Episcop Gurie.

Generalul de brigadă Viorel Sălan, șeful IJJ „Decebal” Hunedoara a mulțumit IPS Mitropolit Laurențiu pentru distincția acordată.

„Sunt deosebit de onorat de distincția pe care Înaltpreasfințitul Mitropolit Laurențiu mi-a înmânat-o” azi. Sunt aproape 35 de ani de când,” alături de camarazii mei îmi desfășor activitatea în folosul țării și al Bisericii noastre creștine. Este un moment emoționant, 164 de ani de la înființarea armei noastre, găsește Jandarmeria Română o instituție puternică și permanent în sprijinul comunității, a concetățenilor noștri” a spus generalul Viorel Sălan, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

La final, IJJ Hunedoara a prezentat celor prezenți tehnica auto și de comunicații, precum și a echipamentul folosit de jandarmii din structurile montane, din structurile mobile și de intervenție.

Comentarii Facebook


Știri recente