Olimpiada de Religie la Râmnicu Vâlcea

Sâmbătă, 1 martie 2014, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Rm. Vâlcea, s-a desfășurat etapa județeană a Olimpiadei de Religie la care au participat 90 de elevi din județul Vâlcea. Etapa națională a Olimpiadei de Religie de anul acesta se va desfășura la Slatina, din fiecare județ urmând a se califica un singur elev de la fiecare din clasele VII-XII.

Potrivit arhiram.ro, tot sâmbătă s-a desfășurat și etapa județeană a concursului „Spiritualitate creștină” la care au participat 70 de elevi vâlceni de la clasele a V-a și a VI-a, însoțiți la concurs de profesorii de Religie.

Totodată, în această perioadă s-a finalizat și concursul județean interactiv pe echipaje pentru licee „Tradiții și obiceiuri la români” la care s-au obținut următoarele premii:

– Premiul I – Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea (profesori coordonatori -Daniela Ionescu, Marcel Ionescu, Ciprian Grigorescu);

– Premiul al II-lea – Colegiul Național de Informatica „Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea (profesori coordonatori Georgeta Găitanaru și Camelia Matei);

– Premiul al III-lea – Liceul „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea (prof. coordonator Mădălina Proteasa).

Religia constituie parte integrantă și definitorie a culturii europene. Fără cunoștințele oferite de acest domeniu, nu putem înțelege istoria și cultura acestui continent și nu putem prețui catedralele, mânăstirile, bisericile, operele de artă vizuală și muzicală în majoritate inspirate de credința religioasă. Valorile cultivate și virtuțile încurajate în cadrul orelor de Religie sunt necesare sănătății spirituale a persoanei și a comunității. Religia îl învață pe copil și pe tânăr iubirea față de Dumnezeu și de oameni, credința, speranța și solidaritatea, dreptatea și recunoștința față de părinți și față de binefacatori, dărnicia și hărnicia, sfințenia vieții, valoarea eternă a ființei umane, adevărul prim și ultim al existenței, binele comun și frumusețea sufletului profund uman, cultivat și îmbogățit prin virtuți. De aceea, un concurs de cunoștințe în domeniul religiei este benefic în scopul stimulării elevilor în procesul învățării și în dezvoltarea respectului față de spiritualitatea românească.”, a spus Prof. Daniela Ionescu, Inspector de specialitate în cadrul ISJ Vâlcea.

Comentarii Facebook


Știri recente