Procesiune cu icoana Sf. Antonie la Curtea Veche

În fiecare an, la 17 ianuarie, Biserica Sfântul Antonie – Curtea Veche, Paraclis Patriarhal își sărbătorește ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Cuvios Antonie cel Mare.

Sărbătoarea hramului a început din această seară cu procesiunea ce a purtat icoana făcătoare de minuni a Sfântului Cuvios Antonie cel Mare până la locul unde s-a aflat biserica Sfântul Anton ce a ars în incendiul din anul 1847. Acesta este al treilea an când se săvârșește această procesiune. Aici, s-a oficiat Acatistul Sfântului Antonie cel Mare de către un sobor de preoți și diaconi. La final, părintele Nicolae Dascălu, Coordonatorul Centrului de Presă BASILICA, a adresat un cuvânt de învățătură celor prezenți.

După slujba Acatistului s-a mers din nou, în procesiune, la Biserica Domnească, iar icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie cel Mare a fost așezată spre închinare.

Sute de credincioși au participat la manifestările din această seară care au continuat cu săvârșirea, în sfântul locaș, a Slujbei Vecerniei unită cu Litia.

***

Biserica Domnească de la Curtea Veche – Paraclis Patriarhal cu hramurile Buna Vestire și Sfântul Cuvios Antonie Cel Mare a fost zidită de domnitorul Mircea Ciobanul în anul 1559. A fost edificată și zugrăvită de Petru cel Tânăr sub îndrumarea doamnei Chiajna. Sfântul Antonie a devenit ocrotitorul bisericii Sfântul Anton – Curtea Veche după incendiul din 23 martie 1847 când Biserica Sfântul Anton – Pușcărie din apropierea Bisericii Domnești a ars în întregime de unde a fost salvată în chip minunat Icoana făcătoare de minuni ce se află în Biserica Domnească de la Curtea Veche.

Comentarii Facebook


Știri recente

LIVE: Slujba Învierii la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiază slujba Învierii la Catedrala Patriarhală. Mii de credincioși participă la eveniment pe Colina Patriarhiei. Din soborul slujitor fac parte Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, precum…