Sfințirea bisericii din Hobița – Grădiște, Protopopiatul Hațeg

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a sfințit, duminică, 26 mai 2013, prin punerea icoanelor celor patru Sfinți Evangheliști în cele patru colțuri ale Sfintei Mese ce se află în Altarul Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Hobița – Grădiște, Filie Parohiei Păucinești din Protopopiatul Hațeg, a precizat Pr. Mircea Mihuleț.

Sfântul lăcaș a fost construit în anul 1840, prin strădania enoriașilor localnici și are formă de corabie, pe fundație și zidărie din piatră. Între anii 1899 și 1921 s-a acoperit corpul și turla bisericii cu tablă.

Din anul 2011, la biserica din Hobița – Grădiște au început lucrări de reparații capitale, s-au retencuit pereții, s-a înlocuit instalația electrică veche, tâmplăria și pardoseala, iar mobilierul a fost înlocuit cu altul nou, din stejar sculptat – tâmpla cu icoane, stranele și scaunele.

În decursul anului 2012 s-au efectuat lucrările de pictură în tehnica tempera grasă de către pictorul bisericesc Lucian Mara, împreună cu ucenicii Claudiu și Ramona.

Arhipăstorul hunedorean a ridicat, duminică, la rangul de sachelar pe preotul Iuliu Tonca, actualul paroh, și a acordat gramate de mulțumire preotului Petru Popescu care a păstorit timp de 31 de ani, până în anul 2010 în parohia Păucinești. De asemenea au primit gramate de mulțumire și dl. prof. Mircea Ioan Moloț – președintele Consiliului Județean Hunedoara și dl. Cornel Mihai Todoni – primarul comunei Sarmisegetusa.

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…