Românii au spus cu adevărat cine sunt: Edi Iordănescu a avut inițiativa de a-l contacta pe preotul din Würzburg

„Cred că românii au spus cu adevărat cine sunt. Cred că românii au arătat ce pot”, a spus luni seară, în direct la Jurnalul Trinitas TV, Protos. Ghelasie Păcurar, parohul comunității românești din Würzburg.

Clericul a afirmat că selecționerul Edward Iordănescu a avut inițiativa de a-l suna de îndată ce Echipa Națională a României a ajuns în Germania pentru Cupa EURO.

„Primul lucru pe care domnul Edward Iordănescu l-a făcut a fost să mă contacteze, să-mi spună că va veni în orașul nostru, că e bucuros că există o biserică ortodoxă și că acesta a fost un motiv puternic în momentul în care a ales orașul Würzburg”, i-a relatat părintele protosinghel Iulianei Lazăr de la Trinitas TV.

Edward Iordănescu a fost de mai multe ori la slujbă în biserica Parohiei Würzburg, iar sâmbătă l-a sunat pe Protos. Ghelasie Păcurar, să-l anunțe că vrea să participe la liturghie împreună cu jucătorii.

„Am simțit că ne-am rugat împreună”, a explicat părintele. „S-a simțit că le face bine lucrul acesta.”

Protos. Ghelasie Păcurar a fost pe stadion și i-a susținut pe fotbaliștii români la meciurile de la München și Frankfurt. „Cred că nu numai la München, unde au jucat, sau la Frankfurt, ci în toată lumea românii au dat mărturie ce înseamnă să iubești, să sprijini și să fii alături”, a spus el.

Mesajul selecționerului Edi Iordănescu

Selecționerul Edward Iordănescu a transmis luni un mesaj pe Facebook înainte de meciul de marți seară cu Olanda: „Ceea ce am obținut până acum nu e deloc puțin. Dar cei care își iau soarta în propriile mâini, ca bărbați adevărați, sunt cei care nu se mulțumesc nici cu mult, nici cu puțin. Sunt cei care vor tot!” a scris el.

„Când milioane de români cântă în același timp cu jucătorii imnul nostru, e un vers care azi contează mai mult decât oricând pentru noi: Acum ori niciodată croiește-ți altă soartă.”

„E un meci de acum ori niciodată, acesta este adevărul. Cu care te întâlnești o dată în viață. Iar dacă grupul va reacționa după chipul în care a fost construit și a performat, atunci își va croi cu adevărat o soartă. Un destin”, a încheiat Edi Iordănescu.

Naționala și suporterii României la EURO 2024, înainte de meciul cu Olanda din optimile de finală. Foto: Facebook / Echipa națională de fotbal a României

Meciul României din Optimile de finală cu Olanda are loc marți seară de la ora 19:00, ora României, pe stadionul din München.

Foto credit: Facebook / Echipa națională de fotbal a României

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews


Știri recente