PS Emilian Crișanul a resfințit o biserică veche de trei secole situată în incinta Spitalului Județean Arad

Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a resfințit duminică bisericuța de lemn din incinta Spitalului Județean din Arad, sfânt lăcaș care a aniversat astfel 300 de ani de existență.

Medicii și ceilalți lucrători „se îngrijesc de cei bolnavi, care vin aici, în spital, pentru a fi tratați și însănătoșiți”, a spus ierarhul. „Această cruce nu este ușoară, pentru că e necesar să arate multă dragoste față de pacienți, dar și multă abilitate medicală, pentru a-i trata și vindeca.”

„Ajutorul acesta, sau darul acesta, vine de la Dumnezeu și foarte mulți medici recunosc că nu prin înțelepciunea lor umană, nu cu pregătirea lor medicală au săvârșit lucrarea lor medicală, ci au însănătoșit oameni cu ajutorul lui Dumnezeu, Care dăruiește înțelepciune și putere fiecărui medic în parte, fiecărui om în parte, ca să treacă peste încercările vieții”, a adăugat Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul.

La slujba de resfințire și Sfânta Liturghie oficiate de ierarh au participat cadre medicale ale spitalului, reprezentanți ai altor culte creștine și credincioșii din Groșeni, urmași ai ctitorilor acestei biserici.

Credincioșii din Groșeni au participat la rugăciune însoțiți de parohul lor, Părintele Radu Sas, și de primarul satului, Nicolae Valea.

„Este adevărat că lumea este o realitate vie, care evoluează și se schimbă. Dar noi creștinii prețuim în mod deosebit tradiția”, a transmis Părintele Ioan Stoica, slujitor la biserica Spitalului Județean Arad.

„Din măreția acestei biserici face parte și faptul că se află, de 24 de ani, în incinta Spitalului Județean din Arad, a unui loc în care cadrele medicale se dedică pe deplin combaterii și alinării suferinței.”

Biserica are hramul „Sf. Cuv. Parascheva” și a fost strămutată în curtea spitalului din localitatea arădeană Groșeni, unde a fost construită cu trei secole în urmă.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews


Știri recente