Arhimandritul Zaharia Zaharou le-a vorbit clericilor din Episcopia Devei despre preoție și responsabilitate pastorală

Arhimandritul Zaharia Zaharou, duhovnicul Mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Essex, Anglia, le-a vorbit joi clericilor din Episcopia Devei și Hunedoarei despre darul preoției şi despre responsabilitatea pastorală.

Intitulată „Cuvânt despre preoție”, conferința a avut loc în Sala „Spiru Haret” a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara din Deva, în prezența Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, și a Arhiereului vicar Gherontie Hunedoreanul.

Textul conferinței, pregătit de părintele arhimandrit Zaharia Zaharou, a fost citit de pr. Radu Trifon, consilier eparhial pentru învățământ și activități cu tineretul.

„Preoția este un dar măreț, o slujire minunată, însă totodată și una înfricoșată: este slujirea împăcării oamenilor cu Dumnezeu. Preotul îi mângâie și îi insuflă pe cei care îi cer ajutorul cu mângâierea pe care el însuși o primește de la Dumnezeu. Și dacă este puternic în legătura sa cu Dumnezeu, va fi puternic și cu oamenii, iar slujirea sa față de aceștia va aduce roade”, a explicat în textul conferinței părintele arhimandrit.

„Slujitorul lui Dumnezeu primește mângâiere de sus în rugăciunea sa smerită. Rugăciunea smerită și pocăința îndurerată și fără de sfârșit îi dau preotului îndrăzneala de a se apropia de Domnul și de a se face părtaș la harul Său”, a adăugat acesta.

Ulterior, Arhimandritul Zaharia Zaharou a răspuns întrebărilor primite.

În încheiere, Episcopul Devei și Hunedoarei i-a mulțumit invitatului pentru vizită și i-a îndemnat pe clerici să continue cu responsabilitatea lucrarea pastorală și misionară.

Foto credit: Episcopia Devei și Hunedoarei


Știri recente