Unde se termină puterea noastră, începe puterea lui Dumnezeu: Minunile din viața unui viitor medic, evocate la Trinitas TV

Cea mai recentă ediție a Emisiunii Prețuiește sănătatea de la Trinitas TV prezintă minunile din viața unui viitor medic care a fost aproape de moarte.

Povestea tânărului David este spusă de mama sa, Manuela Finți, și de unul dintre medicii care l-au îngrijit, Dr. Bogdan Chioaru, medic primar Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă la Spitalul Floreasca.

În 2013, David Finți a suferit arsuri pe 85% din suprafața corpului, precum și politraumatisme după ce s-a electrocutat pe un vagon de tren, încercând să facă o fotografie.

Situația era atât de critică încât nimeni nu putea să își asume transportul și intervențiile spunând că va muri oricum. Singurii care au spus: Încercăm – și au fost foarte ferm hotărâți în sensul ăsta – au fost cei din Israel, a evocat mama pacientului.

Ajunși la Spitalul Hadassah din Ein Karem, lângă Ierusalim, medicul avertizat-o pe mamă.

„Domnul doctor ne spunea: Știți, e foarte grav, viața lui David atârnă de un fir de păr, dar eu tot insistam; și atunci domnul doctor mi-a zis: Doamnă, trebuie să înțelegeți că David are șanse de 1%”.

„Și am spus, Domnul doctor, 1% nu înseamnă 0. De aici avem, de aici mergem mai departe. Și asta a fost pentru mine. Parcă am devenit ca o locomotivă care nu mai știa să meargă decât înainte și nu se oprea nicicum. Și așa a fost tot timpul”.

Manuela Finți a evocat cum se ruga în acele momente.

„Uitasem absolut orice rugăciune și primul gând mi-a fost să mă rog la Maica Domnului pentru că ea e mamă și am simțit eu că e singura care știe prin ce trec”.

Foarte greu și cu eforturi uriașe, David a fost stabilizat. Au urmat numeroase intervenții chirurgicale, recuperare, controale din 3 în 3 luni la Israel ș.a.m.d. „Cu toate acestea, David a avut primul gând, ca la 1 octombrie să se întoarcă la facultate și să își rea studiile”, își amintește mama sa.

A terminat 6 ani de facultate și acum este rezident în anul 3.

Îndemnul Manuelei Finți pentru cei ce au ascultat povestea fiului ei a fost să fim mai buni: „Pentru că nu știți ce poartă în spate și în suflet cel de lângă voi (…) fiți buni unii cu ceilalți și îngăduitori, aveți compasiune pentru că asta contează foarte mult. Și iubiți-l pe Dumnezeu prin fiecare dintre oameni”.

Medicul Bogdan Chioaru, la rândul său a avut câteva intervenții iar la final a subliniat: „Cazul tânărului David ne arată că pot fi minuni, că niciodată lupta nu este pierdută dinainte. Noi, ca medici avem datoria – și o facem din plin – să oferim toate șansele pacienților noștri, să-i tratăm pe toți la fel și să nu ne gândim în nicio circumstanță că nu mai există speranță”.

„Acolo unde se termină puterea noastră, începe puterea lui Dumnezeu”, a concluzionat doctorul.


Emisiunea Prețuiește sănătatea este realizată pentru Trinitas TV de Elvira Gheorghiță, jurnalist cu experiență de peste 20 de ani în presa scrisă și agenții de presă, precum și moderator de conferințe de sănătate.

Anul 2024 este Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și Anul comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți în Patriarhia Română.

Sursă foto: Trinitas TV


Știri recente