Un elev al Seminarului Teologic din Craiova a obținut Medalie de aur la Olimpiada de Greacă veche

Daniel Bușe, elev în clasa a IX-a la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul” din Craiova, a obținut Premiul II și Medalie de aur Olimpiada de Limbă Greacă veche desfășurată anul acesta la Timișoara, în perioada 25 – 28 aprilie.

„La final de etapă națională, după o traiectorie abruptă, aș spune ascetică, în aprofundarea limbilor clasice, pe care deuteragoniștii – profesor și elev, o parcurg sinergic, bucuria noastră este deplină, date fiind roadele generoase culese, iată, la capăt de drum”, a declarat, pentru site-ul eparhial, prof. dr. Maria – Cristina Trușcă, coordonatoarea tânărului și profesor însoțitor al lotului olimpic.

„Mulțumim Părintelui nostru Mitropolit Irineu, pentru binecuvântarea și încrederea cu care susține an de an demersul nostru pedagogic constant de a crea o elită a studiului Limbii eline la Seminarul Teologic Ortodox «Sf. Grigorie Teologul, din Craiova».”

„Pentru mine este prima participare la o olimpiadă națională. Am ales disciplina limba greacă veche pentru că mi s-a părut, încă de la primele ore, foarte interesantă și importantă pentru înțelegerea materiilor teologice, ca limbă sacră a scrierilor sfinte”, a declarat Daniel Bușe.

„Pentru a obține performanțe este necesară pasiunea, într-adevăr, dar mai ales, perseverența și efortul personal.”

Elevi din Craiova participanți la Olimpiada de Greacă veche de la Timișoara. Foto credit: Mitropolia Olteniei

Peste 300 de elevi și 120 de profesori au participat la Olimpiada de Greacă veche de la Timișoara. La festivitatea de deschidere de la Universitatea de Vest (UVT), moderată de inspectorul școlar județean Aura Danielescu, a participat Ministrul Educației Ligia Deca.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews


Știri recente