Societatea de Transport București a introdus noi troleibuze în circulație

„15 troleibuze Solaris din cele 100 achiziționate de Primăria Municipiului București sunt de azi în circulație pe străzile Capitalei”, a spus Nicușor Dan, Primar General al municipiului București.

„Astfel, 6 noi troleibuze vor circula pe linia 93, care merge de la Valea Argeșului până la Gara de Nord, iar de luni alte 9 mijloace de transport noi vor intra și pe linia 61 (care leagă cartierul Militari de Piața Rosetti)”, a subliniat Primarul General al Capitalei pe pagina de Facebook.

Nicușor Dan a notat faptul că Societatea de Transport București – STB SA va avea 30 de troleibuze în circulație, până la 1 martie.

Troleibuzele Solaris au o lungime de 12 metri, aer condiționat, rampă de acces pentru pasagerii cu mobilitate redusă, podea coborâtă, prize pentru încărcarea dispozitivelor mobile ale călătorilor, computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS și comunicare online, sistem de informare audio-video și sisteme de numărare a călătorilor.

„Troleibuzele au acumulatori care le conferă autonomie temporară, ceea ce le permite să circule neconectate la rețeaua electrică 20 de kilometri. Facilitatea se dovedește utilă pe anumite trasee din Capitală”, a mai explicat primarul Nicușor Dan.

Primăria Municipiului București a obținut fonduri nerambursabile pentru achiziționarea a 100 de troleibuze de la Administrația Fondului pentru Mediu.

Foto credit: Facebook / Nicușor Dan

Comentarii Facebook


Știri recente