Ziua Tineretului Ortodox la Cluj: PS Benedict Bistrițeanul s-a întâlnit cu membrii organizațiilor de tineret

Vineri, de Ziua Internațională a Tineretului Ortodox, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a întâlnit cu membrii Asociației Tinerilor Creștini Ortodocși Români (ATCOR) Cluj și ai Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) Cluj-Napoca.

Ierarhul i-a felicitat pe tineri, le-a adresat un cuvânt de învățătură și le-a transmis mesajul de binecuvântare al Părintelui Mitropolit Andrei.

Preasfinția Sa i-a îndemnat la lectură și le-a citit din cartea „Băiatul, cârtița, vulpoiul și calul” de Charlie Mackesy, o carte despre virtutea prieteniei și a iubirii aproapelui. Totodată, a vorbit despre importanța prezenței celor tineri în Biserică, dar și despre datoria Bisericii de a-i crește duhovnicește și de a le purta de grijă.

La inițiativa ATCOR Cluj, întâlnirea a fost animată de cântece, jocuri de grup și de societate.

În prima parte a zilei, membrii ASCOR Cluj-Napoca au marcat Ziua Internațională a Tineretului Ortodox printr-o ieșire la patinoar și la pizza, urmate de întâlnirea cu Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul și colegii din ATCOR Cluj.

„«Trăiește-ți viața!» este îndemnul societății de astăzi, care îi împinge pe tineri să se arunce inconștienți în valurile unei existențe lipsite de limite și de repere adevărate”, au scris vineri seară, pe Facebook, tinerii din ASCOR Cluj-Napoca.

„Ortodoxia, pe de altă parte, oferă tinerilor tocmai Ancora de care au nevoie pentru a trece nevătămați prin furtunile vieții: pe Hristos. Astfel, ca tânăr ortodox, te bucuri de toate cele bune, trăind plenar viața aceasta cu conștiința că precede Veșnicia.”

Marcată anual la data de 2 februarie, Ziua Internațională a Tineretului Ortodox a fost instituită în iunie 1992, în cadrul celei de a 14-a Adunări Generale a Syndesmos – Organizația Mondială a Tineretului Ortodox.

Foto credit: Facebook / ASCOR Cluj-Napoca

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente