Episcopia Italiei: O filială locală a Asociației San Lorenzo dei Romeni și-a planificat activitățile pe anul în curs

La parohia ortodoxă română din Pescarea, Italia, a avut loc duminică Adunarea Generală a Asociației San Lorenzo dei Romeni – filiala Pescara.

Membrii au discutat raportul de activitate și cel financiar pe anul trecut și au aprobat bugetul și planul de activități pentru noul an.

În cadrul întrunirii, membrii filialei au ales membrii în posturile de conducere și au vorbit despre modificări ale statutului, parteneriate și oportunități de colaborare.

Asociația San Lorenzo dei Romeni – filiala Pescara este organizația social-filantropică, non-profit și apolitică a Parohiei Pescara, înființată, cu binecuvântarea Episcopului Siluan al Italiei, în 2017. Filiala este prezidată de Florentina Tarnovanu, chef și anteprenor local.

Asociația de caritate a Parohiei Pescara face parte din asociația eparhială San Lorenzo dei Romeni a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și își propune să dezvolte de la asociația-mamă o serie de programe și activități, cu precădere în sectorul social-caritativ, pentru întrajutorarea persoanelor aflate în dificultate, dar și pentru educarea copiilor români în spiritul valorilor credinței ortodoxe.

Asociația operează, fără scop lucrativ, atât în sectorul de asistență socială și socio-sanitară, cât și în domeniile de binefacere, educație și formare spirituală.

Principii călăuzitoare

Principiile fundamentale de funcționare ale asociației sunt inspirate din valorile solidarității umane și un concept de educație integrală a omului, a inimii lui, ca persoană unică, irepetabilă și liberă creată de Dumnezeu.

Principalele obiective ale Asociației San Lorenzo dei Romeni – filiala Pescara sunt susținerea materială și educațională a copiilor și familiilor defavorizate, a bolnavilor și a vârstnicilor singuri, integrarea tinerilor pe piața muncii și a membrilor comunității românești în societatea italiană, implicarea voluntarilor și promovarea culturii, spiritualității și tradițiilor poporului român.


Asociația San Lorenzo dei Romeni a Episcopiei Italiei este membră a Federației Filantropia a Patriarhiei Române. Bugetul anual pentru proiecte filantropice al acestei organizații eparhiale se apropie de cifra de 300.000 de euro.

Contact Pescara

Asociația San Lorenzo dei Romeni – filiala Pescara
Florentina Tarnovanu, Președinte
Tel.: +39 328 434 4028
Email: [email protected]

Vezi și:

Foto credit: Parohia Pescara

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente