PS Teofil de Iberia a participat la prima întâlnire a grupului de preotese din Spania și Portugalia

Grupul „Sfânta Elisabeta” al preoteselor din Spania și Portugalia a organizat săptămâna trecută prima întâlnire online. La discuții a luat parte Preasfințitul Părinte Teofil, Arhiereu vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei.

Doamna preoteasă Cristina Iacob, fondatoarea grupului, a fost și moderatoarea întâlnirii.

Tema primei întâlniri a fost susținută de Preasfințitul Părinte Teofil având titlul „Grija față de cuvânt”.

Preasfinția Sa a spus că una dintre rugăciunile care l-au inspirat și ajutat să înțeleagă această taină legată de importanța cuvântului a fost rugăciunea de dimineață a Sfântului Sofronie de la Essex:

„Păzește-mă de tot cuvântul și fapta aducătoare de moarte sufletului meu, de orice mișcare care ar putea să jignească sau să rănească pe fratele meu, învață-mă ce trebuie să spun și cum trebuie să vorbesc. Iar dacă voia Ta este să tac, inspiră-mă să păzesc tăcerea într-un duh de pace, care să nu pricinuiască nici o întristare și nici o pagubă aproapelui meu”.

„Dacă vrem să ajungem la inima celuilalt trebuie să vorbim cu grijă. Să căutăm  momentul potrivit și cuvântul potrivit. La orice să punem cuvântul «Doamne» înainte și așa Domnul poate să ne ajute”, a subliniat PS Teofil.

La final, a urmat sesiunea de întrebări și răspunsuri. Seara s-a încheiat cu o rugăciune.

În cadrul următoarei întâlniri din luna noiembrie va fi prezent arhid. Sorin Mihalache.

Foto credit: Episcopia Spaniei și Portugaliei

Comentarii Facebook


Știri recente