Spania: A fost sfințită biserica Parohiei „Sf. Ioan Scărarul” din Requena

Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, a oficiat duminică slujba de sfințire a noii biserici a Parohiei „Sfântul Cuvios Ioan Scărarul” din Requena, Spania.

Alături de ierarh au slujit mai mulți clerici, precum arhid. Spiridon Burlacu, Consilier economic și pr. Florin Edu, parohul comunității.

La slujbă au fost prezenți și preotul catolic din localitate, primarul localității, directorul Băncii Sabadell și ctitorul principal, Anastasia Nichituṣ. Aceștia au primit din partea Preasfințitului Părinte Timotei Diploma „Sf. Iacob cel Mare” în semn de apreciere și prețuire pentru sprijinul acordat comunității.

Odată cu sfințirea bisericii, parohia implementează proiectul „Meșteșug și artă în slujba credinței”, care are ca obiectiv „Păstrarea identității spirituale și respectarea libertății religioase a românilor de pretutindeni” și este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

În cadrul proiectului a fost achiziționată catapeteasma parohiei.

Preasfinția Sa a explicat însemnătatea slujbei sfințirii unei biserici spunând faptul că „Omul, chiar dacă trăiește într-o singurătate aparentă, cum sunt pustnicii, dar care se roagă atât pentru el, cât și pentru lumea întreagă, este în comuniune cu Dumnezeu și cu toți semenii săi”.

La final, PS Timotei a acordat rangul de iconom stavrofor pr. paroh Florin Edu.

Foto credit: Episcopia Spaniei și Portugaliei

Comentarii Facebook


Știri recente