Așezământul pentru copii orfani de la Dorolea şi-a serbat ocrotitorul

Așezământul social pentru copii orfani „Sfântul Siluan Athonitul” de la Dorolea, județul Bistrița-Năsăud, aflat în stadiu de construcție, şi-a serbat duminică ocrotitorul.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Mitropolitul Andrei al Clujului, cu participarea credincioşilor, oficialităţilor şi binefăcătorilor instituţiei sociale.

La predică, ierarhul l-a oferit ca model de viaţă pe Sfântul Siluan Athonitul şi le-a spus celor prezenţi că munca trebuie îngemănată cu rugăciunea.

El a evidenţiat două dintre învăţăturile esenţiale ale sfântului: să-i iubim pe vrășmași ca și pe prieteni și să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru necazuri ca și pentru bucurii.

Copiii și tinerii prezenți au primit cărți duhovnicești din partea Părintelui Mitropolit Andrei.

Scurt istoric

Așezământul social pentru copii orfani de la Dorolea, pus sub ocrotirea Sfântului Siluan Athonitul, va găzdui 50 de copii orfani și va fi compus din opt clădiri, printre care o biserică, un cabinet medical, ateliere de creație și alte anexe. Lucrările de construcție au început în vara anului 2020.

La data de 24 septembrie 2020, cu prilejul primului hram, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a pus piatra de temelie pentru noua biserică, cu hramul „Sfântul Cuvios Siluan Athonitul”, și a binecuvântat locul unde va fi construit viitorul așezământ social. În prezent, biserica și clădirea administrativă au fost construite, lucrându-se la următoarele clădiri.

Centrul social va fi administrat de Mănăstirea Rebra-Parva, iar finanțarea se face exclusiv din fondurile mănăstirii și din donații.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente